Görsel Sanatlar

Akademik başarının yanında Sanatsal faaliyetlere de fazlasıyla önemseyen okulumuz, öğrencileri yetenekleri doğrultusuna yönlendirir. Onların hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını arttırma ve geliştirme çalışmalar yapılır. Öğrencilerimiz atölye ortamında, desen çalışmaları, pastel boya teknikleri, suluboya, akrilik boya, kolaj, tuval çalışmaları, atık materyallerle çalışmalar, üç boyutlu biçimlendirme çalışmaları (seramik) baskı teknikleri ile sanatçı ve sanat akımları inceleme çalışmaları yapılmaktadır.
     Belli aralıklarla okul dışındaki müze ve sergilere götürülmektedir. Böylece, öğrencilerin sanat eserinin değerini, sanatçının kim olduğunu ve bir serginin nasıl gezilmesi gerektiği bilgisini yaşayarak öğrenmeleri sağlanmaktadır. Dolayısıyla öğrencilerin yaşam boyu ihtiyaç duyacakları genel kültür ve farkındalık eğitimlerini en üst düzeyde almasını hedeflenmektedir.