TARİHÇEMİZ

Özel Pangaltı Ermeni Okulu, Viyana Mıhitaryan Manastırı rahipleri tarafından 1825 yılında Beyoğlu’nda 3 katlı bir binada 60 öğrenci ile faaliyete geçmiştir. 1839 yılında bu bina Büyük Beyoğlu yangınında tamamen yanmıştır. Eğitim öğretim faaliyetlerini Beyoğlu’nda çeşitli binalarda sürdüren okulumuz 1866 yılında manastıra ait Pangaltı’da bulunan binaya taşınmış ve günümüze kadar faaliyetlerini birliğin temsilcisi olan rahiplerin desteğiyle sürdürmeye devam etmiştir.
1923 yılına kadar, Türk-Ermeni ve yabancı uyruklu öğrencileri kabul eden okulumuz, Cumhuriyet devrinden itibaren yasalar gereğince bir Ermeni azınlık okulu olarak yalnız Ermeni öğrencileri kabul etmeye başlamıştır.
1928 yılında lise kısmı ve 1932 yılında da ana sınıfları açılmıştır. Kuruluşundan itibaren erkek öğrenci kabul eden okulumuz 1935 yılında ilkokulda, 1988 yılında da orta ve lise kısımlarında karma eğitime geçmiştir.
Kurulduğu günden bugüne, Türk Milli Eğitim amaçları doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren okulumuz, binlerce aydın öğrenci yetiştirmiştir. Bugün de kuvvetli bir idareci ve öğretmen kadrosuyla eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.